Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ζευγάρι Δανών επισκέφτηκε την Κρήτη για 27η χρονιά

Θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους τον Άγιο Νικόλαο

Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι της Κρήτης τίμησε σήμερα ένα ζευγάρι δανών τουριστών που επισκέπτονται την πόλη συνεχώς τα τελευταία 27 χρόνια.
Πρόκειται για την Jethe Outzen και το σύζυγό της, Morten Boysen, που θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους τον Άγιο Νικόλαο.
Εντυπωσιασμένο από την πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, το ζευγάρι Δανών έρχεται δύο και τρεις φορές το χρόνο, συνήθως άνοιξη και καλοκαίρι, απολαμβάνοντας, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την παραδεισένια φυσική ομορφιά που προσφέρει το μοναδικό ανάγλυφο του κόλπου του Μιραμπέλου.
Κατά τη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη, τόνισαν ότι είναι γοητευμένοι από την αγάπη που τους δείχνουν οι κάτοικοι, έχουν πολλούς εγκάρδιους φίλους και νιώθουν πραγματική ευτυχία όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ένα τόσο ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον. Μίλησαν ακόμα για το εξαιρετικό ήπιο κλίμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κρύο και υγρό κλίμα της Νότιας Δανίας όπου διαμένουν, ενώ αναφέρθηκαν και στην εξαίσια κρητική κουζίνα και το καλό κρασί.

Σε ερώτηση του δημάρχου αν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην αλλοιώσουμε τα όμορφα τοπία μας με την άναρχη δόμηση και ότι τους ενοχλεί τα βράδια ο θόρυβος των μοτοσικλετών. Ακόμη, επεσήμαναν ότι καλό θα ήταν για την πόλη αν υπήρχαν περισσότεροι πεζόδρομοι, ενώ πρότειναν να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο.
Ο δήμαρχος χάρισε στο ζεύγος των Δανών αναμνηστικά δώρα, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.
(Φωτογραφίες από flashnews.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου