Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι φωτογραφίες του πρώτου επαγγελματία παπαράτσι…

Ο Ron Galella απαθανάτισε τους Μάικλ Τζάκσον, Τζάκι Ωνάση, Μπριζίτ Μπαρντό κ.α.

Ακόμα και να μην έχετε ακουστά τον Ρον Γκαλέλα (Ron Galella), σίγουρα έχετε δει κάποια από τις απίστευτα δημοφιλείς φωτογραφίες του. Ο Μάικλ Τζάκσον, η Τζάκι Ωνάση, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Φρανκ Σινάτρα είναι μερικά δείγματα από τους παγκόσμιους αστέρες που έχει απαθανατίσει στη κάμερα του ο πρώτος επαγγελματίας παπαράτσι.

Ήταν ο άνθρωπος που ανέπτυξε τη φωτογραφική βιομηχανία της σόουμπιζ και κατάφερε να μετατρέψει τις φωτογραφίες του σε αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια. Το περιοδικό Newsweek της Νέας Υόρκης είχε αποκαλέσει τον Γκαλέλα «paparazzo extraordinaire», και ο ίδιος αποφάσισε να δώσει αυτόν το τίτλο στο νέο του βιβλίο, που περιέχει μερικές από τις διασημότερες φωτογραφίες του.

Σήμερα, ο Ρον Γκαλέλα είναι 81 ετών και ζει στο Νιού Τζέρσεϊ με τη σύζυγό του Μπέτυ, την οποία αποκαλεί τον «εγκέφαλο» πίσω από την επιτυχημένη επιχείρηση του. Οι φωτογραφίες του θεωρούνται πλέον έργα τέχνης και η τιμή τους αγγίζει εκείνη του χρυσού. Έχει αποσυρθεί πλέον από το εξαντλητικό λειτούργημα του παπαράτσι, ωστόσο το Μάιο θα παρευρεθεί στο «Costume Institute Gala» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, και θα βρίσκεται στο κόκκινο χαλί, δίπλα στους υπόλοιπους συναδέλφους του. Ο ίδιος δήλωσε: «Θα έχω τα μάτια μου καρφωμένα στη Taylor Swift και ελπίζω να εμφανιστεί».

Όταν ρωτήθηκε εάν νοιώθει ενοχές που ξεδίπλωσε την ιδιωτική ζωή αρκετών διασημοτήτων απάντησε: «Το μυστήριο είναι αυτό που καθιστά τη σόουμπιζ ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Η δουλειά μου είναι να αποκαλύπτω αυτό το μυστήριο. Οι νοικοκυρές δεν θα αποκτήσουν ποτέ την αίγλη των αστέρων. Το μυστήριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής. Είναι μια δίψα που θα παραμένει ανεκπλήρωτη».

Απολαύστε μερικές από τις φωτογραφίες του…

Τζάκι Ωνάση

Μικ Τζάγκερ & Τζέρι Χολ

Γκρέτα Γκάρμπο

Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Λάιζα Μινέλι

Σον Πεν

Μάικλ Τζάκσον & Μπρουκ Σιλντς

Άντι Γουόρχολ

 

 

πηγή : http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου