Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOΟK

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOΟK κλέβει λογαριασμούς. (διαβάστε το,επείγον!)

Τις τελευταίες μέρες άλλο ένα κύμα ιών ήρθε να αναστατώσει τους χρήστες του Facebook.Δείτε παρακάτω πως να τους αναγνωρίσετε και πως να τους αποφύγετε!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

1.) Μην πατάτε σε μηνύματα (προσωπικά - inbox) που έχουνε ένα περιεχόμενο δώρου.Θα τον αναγνωρίσετε από ένα κείμενο το οποίο στο τέλος του αποτελείται από έναν σύνδεσμο

2.) Μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στον ιό που κυκλοφορεί με εξαιρετικά μεγάλους ρυθμούς μέσα από την γνωστή συνομιλία μας ή αλλιώς chat. Ο χρήστης δέχετε έναν μήνυμα από έναν άλλον χρήστη (φίλου του) αυτόματα. Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ένα σχόλιο για μία φωτογραφία. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ πατήσετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί γιατί πρόκειται για απάτη. Δεν πρόκειται ποτέ να δείτε την φωτογραφία.Στη συνέχεια, το μήνυμα από τον συγκεκριμένο χρήστη θα σταλθεί σε άλλους ΧΩΡΙΣ την επίγνωση του.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥ:

Οι ιοί μπορούν να καταστρέψουν τον υπολογιστή σας αν δεν έχετε την κατάλληλη προστασία.

Το πιο σημαντικό κομμάτι για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι ο ιός που διαδίδεται μέσω της συνομιλίας γίνεται χωρίς την επίγνωση μας. Ο χρήστης που θα πατήσει στον σύνδεσμο που θα του σταλεί από τον φίλο του αυτομάτως θα στείλει το ίδιο ακριβώς σε άλλους που είναι εκείνη την στιγμή συνδεδεμένοι. Το φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί κατά περιόδους!

Συνοψίζοντας, καταλαβαίνετε την εξάπλωση και την αλυσίδα που θα δημιουργήσει το φαινόμενο αυτό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου